אנייאו מקריא קטע מספרו "נפח ברזל מכובד". בספר מתואר כיצד מספר נוצרים זוממים לרצוח נפח יהודי, אך חברו הנוצרי של הנפח שומע על המזימה ושולח לו כתב חידה, המסגיר את כוונתם הרצחנית; הנפח מספיק לברוח ולהציל את עצמו. הספר עושה שימוש בחידות, משלים ופתגמים הייחודיים למחוז צ'ילגה.
אנייאו מספר על אילן היוחסין של משפחתו, הוא מתאר את כפרו ואת ההיסטוריה המקומית. הכפר, דרו-ווהאה, שכן בסמוך להר אליו בני הקהילה היו עולים בחג הסיגד. אנייאו מספר על היחסים עם השכנים הנוצרים ועל מנהגי הטהרה שקיימו היהודים. בילדותו למד מאביו את עבודת המרעה, החקלאות וכן את מלאכת הנפחות והברזל.
אנייאו מספר על שכן של המשפחה שהיה קייס נוצרי והיה מקניט את אביו על שלא ידע קרוא וכתוב, והפציר בו שאל לו להשאיר את בנו באותו מצב. הקייס הציע לאביו שירשום את אנייאו ללימודים בכנסייה, שם ילמדו אותו הכל מלבד התפילות הנוצריות. במקומן, כך הבטיח, קייס יהודי ידריך אותו בלימודי הדת. אנייאו החל ללמוד בבקרים ולרעות צאן בערבים. הוא מספר על הלימודים באמהרית ובגעז. לאחר כשלוש שנים, הוצתו כיתות הלימוד בעקבות סכסוך, ואנייאו הפסיק את לימודיו בבית הספר.
אף על פי כן, המשיך את לימודיו אצל הקייסים היהודים, ומשידע קורא וכתוב החליט שאינו רוצה לחיות את חייו בכפר. שאיפתו הייתה לגור בעיר ולהגיע בסופו של דבר לירושלים. יום אחד, מבלי לומר להוריו או לאשתו דבר, הוא יצא מביתו לעיר אסמרה – ממנה, כך שמע, ניתן לצאת לירושלים. הוא הגיע לאסמרה לאחר מסע של חודש, ונפגש בה עם יהודי – תימני בשם מנסור, שסייע ליהודים לעלות לישראל. מנסור הפגיש אותו עם רבי שמואל, שהגיע מישראל על מנת לפתוח בית ספר באסמרה, וכן עם פרוספור תאמרת.
כשהגיעה לאסמרה קבוצה גדולה של תלמידים מגונדר, אנייאו החל ללמוד בבית הספר החדש שנפתח. הם למדו עברית תחת מר יונה בוגלה, מתמטיקה ומקצועות נוספים. התלמידים כולם יועדו לעלות לישראל וללמוד בפנימייה בכפר בתיה, אך איינאו שהיה נשוי לא קיבל אישור לעלות.
משסיים את לימודיו, הוצב למשך שנה כמורה לעברית בבית הספר בכפר בנקר. לאחר מכן עבר ללמד עברית במשך ארבע שנים בבית-ספר גדול יותר בכפר ווזאבה. אנייאו מספר בהרחבה על ההוראה בבתי הספר ועל האקלים החברתי והתרבותי של אותה תקופה.
כשבית הספר נשרף, אנייאו ומשפחתו חזרו לכפר הוריו והוא שב להיות חקלאי למשך ארבע שנים. הוא חיפש זמן מה עבודה בעיר גונדר ולבסוף מצא – מכירת מים מטעם הממשלה. הוא מסביר כי בימים ההם היה קשה להשיג מים נקיים והממשל היה מתמחר ומוכר מים לפי ליטר. לאחר שבע שנים בתפקיד זה, עבר לעבוד בחברת החשמל. הוא מספר על מבחני הקבלה ועל עבודתו כגובה כספים בחברה.
אנייאו מספר על חידות, משלים ופתגמים רבים המלמדים על המנהגים ואורח החיים באותה התקופה, והוא אף מדגים את השימוש בהם בחיי היום יום.
בתקופת שלטון הדרג אנייאו נעצר מפני שדיווחו עליו שעזר ליהודים לעלות לישראל, אך לאחר כמה ימים נמצא זכאי ושוחרר. לימים עלה לישראל ועבד בסוכנות היהודית כפעיל עלייה במבצע שלמה.