גביאנש נולדה וגדלה בכפר אינקש שבמחוז ווגרה. בגיל צעיר עברה עם משפחתה לכפר טללו שליד וולקיט. היא מפרטת את סוגי המשחקים ששוחקו, בעיקר בקרב הבנות, כגון חמש אבנים.
בגיל 11 נישאה והיא מספרת על החוויה: ההיכרות, האירוסין, טקס החתונה והמעבר לבית בעלה. בגיל 14 ילדה את בתה הבכורה. הלידה של בנה הבכור ארכה שלושה ימים, במהלכם עברה תהליכים שונים וקשים לזירוז הלידה. היא מרחיבה על תהליך הלידה בכפר, תנאי הלידה, תפקידה של המיילדת ונשות הכפר וכיצד היו מתגברים על סיבוכים שונים בלידה.
גביאנש מביאה דוגמאות למחלות קלות בהן טיפלו באופן טבעי בכפר ומסבירה על הקעקועים רפואיים הנפוצים בקרב יוצאי אתיופיה. במקרה של חשש לגידולים, היו הנוצרים מקעקעים את האזור כחלק מהטיפול ולכן ניתן למצוא על גופה קעקועים באזור הצוואר ובסנטר.
עיקר עיסוקה של גביאנש היה בבישול, הכנת תבלינים, ניקיון הבית וגידול הילדים – מיומנויות אותן רכשה מאימה. לעיתים סייעה לבעלה בעבודות החקלאות. בשעות הפנאי נהגה לקלוע סלסלות וכלים שונים מקש. בנוסף רכשה גביאנש את מקצוע הקדרות מדודתה, ועם הזמן החלה ליצור כלים באופן עצמאי. גביאנש מספרת על עבודת הקדרות, שהייתה נפוצה בעיקר בקרב היהודים בכפר, מפרטת את אופן העבודה וסוגי הכלים שייצרו.
גביאנש מעלה זיכרונות מיום כיפור ומחג הפסח, ומסבירה את מנהגי כשרות כפי שהיו נהוגים באתיופיה.